Društvo EnaBanda v sredo, 4. marca 2020, ob 19. uri vabi na zadnji dogodek v ciklu pogovorov o Besednjaku za novo dobo v kavarno Športnega društva Tabor (Tabor 13, Ljubljana). Tokrat bodo govorili o tem, kako misliti emancipatorno politiko danes.

Gostja dogodka je Lana Zdravković, raziskovalka na Mirovnem inštitutu, publicistka, politična aktivistka, performerka, producentka in soustanoviteljica Zavoda za umetniško produkcijo in raziskovanje Kitch.

Kot svoja sogovornika o emancipatornih politikah je Lana Zdravković povabila:

  • Mateja Kavčiča nezaposlenega državnega plačanca, ima prvo bolonjsko stopnjo Univerze na Primorskem, smer Biopsihologija, s temo Wittgenstein in način življenja. Aktiven je bil v Avtonomni Tovarni Rog, med prostoroma Modri Kot in Second Home, kot tudi v obče rogovskih dejanjih. V zadnjih dveh letih je bolj prisoten znotraj migrantskega gibanja, v Ljubljani pa znotraj iniciative Infokolpa.
  • Jerneja Kalužo raziskovalca in pisca. Po osnovni izobrazbi je filozof in zgodovinar. Leta 2017 je doktoriral iz filozofije, naslov njegove disertacije je Koncept navade v filozofiji Gillesa Deleuza. Že več kot 10 let je aktiven kot novinar, predvsem na Radiu Študent in tudi kot uporabnik avtonomne Tovarne Rog, predvsem znotraj kolektiva Živko Skvotec. Trenutno je zaposlen kot raziskovalec na Centru za raziskovanje družbenega komuniciranja na Fakultete za družbene vede.

Pogovor bo moderirala Ajda Pistotnik, društvo EnaBanda.

Lana, Matej in Jernej bodo problematizirali dominantni imperativ konsenzualne demokracije, ki se predstavlja kot edini legitimni nosilec politike, ter v razmislek ponudili nekatere obstoječe politične misli-prakse, ki temu imperativu kljubujejo, kot tudi nekatere koncepte, prek katerih lahko mislimo utopično afirmacijo radikalne enakosti.

Za več informacij o aktivnostih EnaBanda in pogovorih jih lahko kontaktirate na: raziskave@enabanda.si, obiščete njihovo spletno stran ali jim sledite:

FB: @ekonomija.dolga

Instagram: ekonomija_dolga

Twitter: EnaBanda