Pričelo se je glasovanje za bodečo nežo 2019-2020. Bodečo Nežo za seksistično izjavo leta podeljujejo kolektiv Rdeče zore / Red Dawns in uredništvo spletnega portala Spol.si skupaj z zainteresirano javnostjo. Ta nečastni naziv lahko doleti vse, ki javno napadajo, ponižujejo in žalijo druge na podlagi spola, spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete.

Izmed številnih nominiranih izjav, ki so jih prejele_i preko spletnega obrazca, je delovna skupina presodila, da jih 33 ustreza kriterijem seksističnega govora. Katera je tista najbolj bodeča? Odločitev prepuščajo vam. Glasujete lahko do sobote, 29. februarja 2020, do polnoči na spletni strani: http://bodeca-neza.spol.si/glasovanje.

Komu bo pripadala ta nečastna nagrada bodo odločile_i skupaj na podelitvi v torek, 3. marca 2020, na katero vas letos še posebej vabijo, saj bo potekala v sodelovanju z Mestom žensk: poleg bodeče neže za najbolj seksistično izjavo bodo na dogodku podeljene tudi WoW nagrade za feministične junakinje. Vabljeni h glasovanju in na finalno podelitev!