Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko vabi na interaktivno tematsko delavnico, ki bo v sredo, 11. marca, med 9. in 13. uro potekala v prostorih ABC Acceleratorja (Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana), in sicer z namenom priprave nacionalnega prostovoljnega pregleda doseganja ciljev trajnostnega razvoja (zastavljenih v okviru Agende za trajnostni razvoj do leta 2030).

V okviru vključujoče priprave drugega nacionalnega prostovoljnega pregleda je SVRK v začetku letošnjega leta pričel z izvajanjem interaktivnih regijskih posvetov, ki jih bo do konca marca izvedel v vseh 12 razvojnih regijah Slovenije. V marcu pa pričenja še z izvedbo 5 tematskih delavnic, katerih namen je soočenje mnenj predstavnikov in predstavnic nedržavnih oziroma nevladnih akterjev (civilne družbe, socialnih partnerjev, znanstveno-akademske skupnosti idr.) z delom in aktivnostmi resornih ministrstev v Sloveniji. Tematske delavnice bodo v smiselnih sklopih povezovale več ciljev trajnostnega razvoja, s čimer si SVRK želi dobiti vpogled v različna področja s strani raznolikih deležnikov in deležnic.

Kot eno oziroma enega izmed ključnih deležnikov vas vabijo, da se jim v sredo, 11. marca, med 9. in 13. uro pridružite v prostorih ABC Acceleratorja (Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana) na prvi tematski delavnici, na kateri se bodo naslavljali naslednji cilji trajnostnega razvoja:

  • Cilj trajnostnega razvoja 5: Doseči enakost spolov ter krepiti vlogo vseh žensk in deklic
  • Cilj trajnostnega razvoja 10: Zmanjšati neenakosti znotraj držav in med njimi
  • Cilj trajnostnega razvoja 16: Spodbujati miroljubne in vključujoče družbe za trajnostni razvoj, vsem omogočiti dostop do pravnega varstva ter oblikovati učinkovite, odgovorne in odprte ustanove na vseh ravneh

Več informacij najdete v vabilu (.pdf). prijave sprejemajo do 9. marca 2020 na elektronski naslov Kaja.Primorac@gov.si. Na ta elektronski naslov (oziroma na telefonsko številko 01 400 35 54) se lahko obrnete tudi v primeru morebitnih vprašanj.