Ministrstvo za javno upravo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Tehnološki park Ljubljana in partnerji slovenskega podjetniškega ekosistema - kot izvedbeni partnerji za Slovenijo - vabijo k sodelovanju v prvem panevropskemu hackathonu #EUvsVirus.

Gre za virtualni dogodek, v okviru katerega bodo udeleženci iskali kreativne in inovativne rešitve za različne globalne izzive, izhajajoče iz pandemije COVID-19. Hackathon bo povezal evropsko civilno družbo, inovatorje, partnerje in investitorje iz celotne Evrope. Panevropski hackathon bo potekal med 24. in 26. aprilom 2020.

V okviru priprav na hackathon je organizacijska skupina na ravni EU identificirala 6 ključnih izzivov, h katerim je mogoče prispevati, in sicer:

  • Zdravje in življenje,
  • Neprekinjeno poslovanje,
  • Družbena in politična kohezivnost,
  • Delo in učenje na daljavo,
  • Digitalne finance in
  • Drugo.

Hackathona se lahko udeležite posamezniki in/ali skupine, ki se odločite nasloviti enega od  naštetih 6 skupnih izzivov, ki so bili identificirani na ravni EU. Prijava posameznikov in/ali skupin poteka preko enotne spletne točke EU.

K sodelovanju pri hackathonu vabijo tudi zainteresirane visokošolske institucije, gospodarstvo, civilno družbene organizacije, javne institucije ter MSP-je, ki bi želeli kot partnerji na različne načine sodelovati in podpreti izvedbo hackathona. Sodelujete lahko z zagotavljanjem mentorjev, sponzoriranjem zmagovalnih ekip, zagotavljanjem orodij in nagrad, sodelovanjem v evalvacijskih skupinah, diseminacijo informacij in drugo.

Več informacij in statistiko prijav Slovenije si oglejte na povezavi: https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-programi/eu-vs-virus-hekaton/

Vabljeni, da se pridružite v čim večjem številu!

 

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/244194003442701/

LinkedIn dogodek: https://www.linkedin.com/events/6656179362016174080/