Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem 26. avgusta 2020 v okviru Erasmus+ programa PEDPACK Pedagogy & Practice organizira nacionalno strokovno konferenco Spodbujanje učinkovitega učenja, ki je namenjena predvsem učiteljicam in učiteljem prvega in drugega vzgojno-izobraževalnega obdobja oz. vsem, ki se ukvarjajo z vzgojo in izobraževanjem.

Na konferenci bodo predstavljeni prispevki s področja spodbujanja različnih strategij učenja (npr. samostojno učenje idr.), prilagajanja pouka različnim učnim stilom in različnim potrebam učencev, zagotavljanja možnosti, da se učenci sami učijo, omogočanja medvrstniškega učenja, medpredmetnega povezovanja, vzpostavljanja pozitivne klime za učenje in spodbujanje dobrih medsebojnih odnosov, formativnega spremljanja ipd.

Organizacijski odbor, ki ga sestavljajo visokošolske učiteljice s fakultete: dr. Majda Cencič, dr. Barbara Horvat, dr. Tina Štemberger, dr. Barbara Baloh, dr. Eda Birsa, dr. Nataša Dolec Orbanić in dr. Tadeja Volmut, bodo prijavljene prispevke združile v zbornik in jih objavile na spletni strani projekta.

Več informacij o konferenci, prijavnico ter vabilo k oddaji prispevkov najdete na pef.upr.si. Rok za oddajo prispevka se izteče 30. junija 2020.