Društvo EnaBanda vabi na zaključek cikla pogovorov Besednjak za novo dobo. Ob zaključku cikla bodo predstavili Zbirko esejev, Besednjak za novo dobo, avtoric in gostij pogovorov o aktualnih družbeno političnih dilemah, v četrtek, 2. julija 2020, ob 19. uri, v 1. nadstropje Športnega društva Tabor (Tabor 13, Ljubljana).

Z njimi bodo avtorice Zbirke esejev, ki premišljajo in eksperimentirajo z novimi koncepti ter zagovarjajo drugačno in pravičnejšo družbo:

  • Maša Hawlina: Prerastimo lastništvo?
    Maša opozarja, da je izraz stanovanjska kriza zavajajoč in poudarja, da bomo spremembe v stanovanjski preskrbi lahko dosegli le s temeljnimi družbenimi spremembami, družbeno preobrazbo.
  • Asja Hrvatin: Skrb kot praksa odpora
    Asja pojasnjuje, da je potrebno skrb namensko organizirati kot prakso odpora, ki kot takšna omogoča preseganje hierarhij in transformacijo skupnosti v smeri gradnje avtonomije.
  • Nicoleta Nour: Skupnostno reševanje podnebne krize
    Nicoleta piše o podnebni krizi in vlogi skupnosti, kje in kako lahko pri boju za podnebno pravičnost, pripomore pri iskanju odgovorov na vprašanja, ki se pojavljajo ob pospešenem uničevanju okolja.
  • Sara Pistotnik: Država blaginje na razcepu in politike zdravja
    Sara pojasnjuje, da je slovenski zdravstveni sistem navkljub stremenju k solidarnosti in univerzalni pokritosti zaradi prepletenosti s trgom dela ne zmore izpolniti svojih deklariranih načel.
  • Lana Zdravković: Kako misliti emancipatorno politiko danes?
    Lana problematizira dominantni imperativ konsenzualne demokracije, ki se predstavlja kot edini legitimni nosilec politike, ter politične misli-prakse prek katerih lahko mislimo utopično afirmacijo radikalne enakosti.

Pogovor in predstavitev Zbirke esejev bo moderirala Ajda Pistotnik, društvo EnaBanda.

Za več informacij o aktivnostih EnaBanda in pogovorih jih kontaktirajte: raziskave@enabanda.si

Sledite jim:
FB: @ekonomija.dolga
Instagram: ekonomija_dolga
Twitter: EnaBanda