Slovenska filantropija vabi NVO, da v okviru že 11. Dneva za spremembe organizirate akcije, ki bodo namenjene trajnostnim razvojnim ciljem in prihodnosti, ki si jo vsi želimo.

Dan za spremembe je največja vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe svoje skupnosti. Letos bo potekala v soboto, 19. septembra, in sicer pod sloganom »dobro za ljudi in planet«.

Akcije naj prispevajo k ciljem trajnostnega razvoja. Izbirate lahko med različnimi cilji:

Odprava revščine. 2. Odprava lakote. 3. Zdravje in dobro počutje. 4. Kakovostno izboraževanje. 5. Enakost spolov. 6. Čista voda in sanitarna ureditev. 7. Cenovno dostopna in čista energija. 8. Dostojno delo.  9. Industrija, inovacije in infrastrukutra. 10. Zmanjšanje neenakosti.  11. trajnostna mesta in skupnosti.  12. Odgovorna poraba in proizvodnja.  13. Podnebni ukrepi. 14. Življenje v vodi.  15. Življenje na kopnem. 16. Mir, pravičnosti in močne institucije. 17. Partnerstva za doseganje ciljev. 

Akcije lahko prijavite še do 4. septembra 2020. Tako priročnik za načrtovanje in izvedbo akcij kot tudi prijavnico najdete na spletni strani Slovenske filantropije.