V decembru bo v Franciji potekal mednarodni dogodek Alpskega tedna  Intermezzo 2020: Mladi in podnebje – Kako mladi v Alpah vidijo svojo prihodnost?, ki ga skupaj organizirajo najpomembnejše alpske organizacije, ki se ukvarjajo s trajnostnim razvojem in zaščito gora.

Življenjskega okolja in poklicev, ki se danes obravnavajo kot tipično „alpski“, jutri verjetno ne bo več, zlasti zaradi podnebnih sprememb. Na Intermezzu AlpskiTeden 2020 bo poudarek prav na tem, kaj to pomeni za mlade generacije. Kako mladi dojemajo spremembe v pokrajini in naravnem okolju, povezane s podnebnimi spremembami? V kakšnem okolju bodo živeli?

Ste mladi, člani združenja, aktivni v izobraževalni ustanovi, svetovalnem ali razvojnem centru za poklicno kariero, raziskovalec, javni uslužbenec, izvoljeni predstavnik ali alpski državljan? Vabijo vas, da se udeležite dogodka in delite svoje poglede in izkušnje ter skupaj z drugimi udeleženci oblikujete odgovore, ki bodo olajšali vključevanje mladih v ta hitri razvoj našega okolja, naše družbe in našega gospodarstva.

Več: http://alpweek.org/2020/

Dogodek organizirajo: Omrežje občin Povezanost v Alpah, Alpska konvencija, Interreg program Območje Alp, Društvo Alpsko mesto leta, CIPRA Francija, CIPRA International, Club Arc Alpin, Francoska zveza alpskih in gorskih klubov, Mednarodni znanstveni odbor za preučevanje Alp ISCAR, WWF.