Ste nevladna organizacija? Javna knjižnica? Imate idejo za izvedbo spletnega dogodka kodiranja za otroke in mlade med 8 in 24 letom starosti?

Če ste na vsa vprašanja odgovorili z DA, potem je pobuda Meet and Code prava za vas. MISSS - Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije vas vabi: registrirajte svojo organizacijo, prijavite dogodek in prejmite 400 EUR nepovratnih sredstev za njegovo izvedbo.

Letos vas čaka kar 2 meseca dogodkov kodiranja, ki bodo potekali med 1. 9. in 31. 10. 2020. Prav tako bodo vsi dogodki potekali preko spleta.

Za pomoč pri pripravi dogodkov obiščite Knjižnico idej, kjer boste našli veliko koristnih informacij za pripravo dogodkov:

V pomoč vam je lahko tudi kratek Vodnik o pripravi webinarjev, ki ga je pripravil TechSoup Europe.

V sodelovanju z Jungenom Tüftlerjem so ustvarili vodnik z vsemi informacijami, ki jih potrebujete za začetek avanture za poučevanje v spletu, imenovano  Kako pripraviti virtualen dogodek Meet and Code? 

Prav tako za načrtovanje spletnega dogodka kodiranja potrebujete varna in zaupanja vredna tehnološka orodja. TechSoup nudi tehnično podporo in tehnološka orodja nevladnim organizacijam. Več informacij o tem najdete tukaj.

Tudi letos lahko sodelujete v nagradnem natečaju Award 2020. Nagradni natečaj Meet and Code Award nagrajuje najbolj kreativne ideje dogodkov. Cilj je nagraditii najbolj kreativne in inovativne ideje o dogodkih, ki jih nevladne in neprofitne organizacije prijavijo, da bi mlade navdušili za kodiranje. Zmagovalci bodo prejeli 2000 evrov nagrade.
 
Prijavite se lahko v naslednjih 5 kategorijah: Dekleta in  IT!, Skupnost, Raznolikost in Kodiraj za planet  ter novost v letu 2020 – Kodiraj za Evropo.