Društvo Legebitra in Društvo Parada ponosa vabita na tri tematske pogovore, na katerih bodo z gostjami_i govorile_i o napredku pravic LGBTI v Sloveniji. Pogovori bodo potekali 16. septembra 2020 na Vodnikovi domačiji s pričetkom ob 16.30 uri.

Program: 

  • 16:3017:30 – LGBT-enakost v slovenskem političnem prostoru

S sogovornicami_ki, osebami, ki so bile v zadnjih 30 letih pomembne_i zaveznice_ki v prizadevanjih za enakost, se bodo ozrle_i na prehojeno pot in spregovorile_i o njihovem pogledu na nekatere izmed doseženih mejnikov pri izboljšanju pravic LGBTI. 

  • 17:4518:45 – Prihodnji izzivi pri doseganju enakosti LGBTI-oseb

Prizadevanja za enakost LGBTI-oseb še zdaleč niso končana. S sogovornicami_ki bodo govorile_i o izzivih, s katerimi se soočamo, in kakšne so poti, da jih učinkovito naslovimo. 

  • 19:0020:00 – LGBTI equality – challenges abroad and on international stage

Na okrogli mizi bodo z veleposlanicami_ki in/ali namestnicami_ki govorile_i o položaju in razvoju pravic LGBTI-oseb v njihovih državah in o možnostih naslavljanja tematik LGBTI na mednarodnem parketu. Okrogla miza bo potekala v angleškem jeziku. 

Po koncu pogovorov bo potekala virtualna multimedijska razstava 20 let Parade ponosa v Ljubljani.

Več informacij in prijavnico najdete na ljubljanapride.org. Pogovore bo mogoče spremljati tudi preko pretakanja v živo na Facebooku.