Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto je kot regionalno stičišče nevladnih organizacij »Regijski NVO center« objavilo razpis postopka izbora enajstih predstavnikov nevladnih organizacij v Razvojni svet regije Jugovzhodna Slovenija za obdobje 2021–2027.

Razvojni svet regije Jugovzhodna Slovenija je organ, ki usklajuje razvojne pobude in razvojne interese v regiji. Med njegovimi glavnimi nalogami je vodenje in usmerjanje priprave regionalnega razvojnega programa (RRP), ki je podlaga za črpanje sredstev iz nove finančne perspektive 2021–2027. Štiriinpetdeset članski svet je sestavljen iz 21 predstavnikov občin, 21 predstavnikov regijskega gospodarstva, 11 predstavnikov nevladnih organizacij in predstavnika območnega razvojnega partnerstva Pokolpje.

V postopku izbora Regijskega NVO centra se izbira enajst predstavnikov nevladnih organizacij. Svoje kandidate lahko predlaga vsaka nevladna organizacija, ki ima sedež na območju upravnih enot Novo mesto, Trebnje, Kočevje, Ribnica, Črnomelj in Metlika. Kandidata za predstavnika lahko predlaga le v tisti upravni enoti, kjer ima organizacija sedež.

Besedilo poziva in prijavni obrazec najdete na www.nevladnik.info.  Rok za prijave se izteče 2. 11. 2020 ob 16. uri.