Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja in Evropska ženska mreža proti spolnemu nasilju ob Evropskem dnevu za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo vabita na dvodnevno mednarodno strokovno srečanje s področja spolnega nasilja - s poudarkom na spolnem nasilju nad otroki in posilstvu. Srečanje bo potekalo na spletu, 17. in 18. novembra 2020, med 10. in 15. uro.

Svoje izkušnje bodo delile strokovnjakinje in strokovnjak iz Združenih držav Amerike, Irske, Švedske, Srbije, Hrvaške in Slovenije:

  • Kakšne so njihove izkušnje z zakonodajnim vidikom, kakšne spremembe so se zgodile v njihovih državah na področju spolnega nasilja, kaj prinašajo, kakšne so prednosti zakonodajnih sprememb za žrtve spolnega nasilja in na kakšen način so pravne rešitve implementirane v praksi, ter razlogi, zaradi katerih nekatere rešitve niso zaživele v praksi?
  • Nezastaranje kaznivih dejanj spolnega nasilja nad otroki.
  • Ustrezno razumevanje travme kot posledice spolnega nasilja (vloga sodnega izvedenstva).
  • Protokoli za področje spolnega nasilja.
  • Uvedba modela »samo ja pomeni ja« - modela soglasja, v zakonodajo.
  • Preprečevanje rizičnega obnašanja otrok v spletnem okolju… in več.

Posvet je namenjen vsem, ki se pri svojem delu srečujejo s problematiko spolnega nasilja – pravosodnim organom, organom pregona, pripravljalkam_cem zakonodaje, nevladnim organizacijam, psihologinjam in psihologom, psihoterapevtkam in psihoterapevtom, zaposlenim na centrih za socialno delo, v šolstvu, zdravstvu in drugi strokovni javnosti.

Vabilo s programom

Kotizacije ni, obvezne so prijave. Prijavite se lahko do petka, 13. novembra 2020, prek te povezave.