Iz Ministrstva za zunanje zadeve obveščajo, da je Parlamentarna skupščina Sveta Evrope (PSSE) razpisala letno nagrado Václava Havla za posebne dosežke na področju človekovih pravic za leto 2021.

Nagrada, ki jo PSSE podeljuje od leta 2013, je namenjena posameznikom in nevladnim organizacijam, ki so s svojim delovanjem na področju človekovih pravic vidno prispevali k uveljavljanju in zaščiti človekovih pravic v Evropi in drugje po svetu.

Kandidature za nagrado sprejemajo na naslovu PSSE hrprize.pace@coe.int. Predlog za nominacijo, ki mora biti v angleščini ali francoščini, mora podpisati vsaj pet predlagateljev.

Vsa pravila in obrazci so dostopni na spletni strani http://pace.coe.int/en/pages/havelprize. Rok za oddajo kandidatur za letošnjo nagrado je 30. april 2021. Razglasitev dobitnika in podelitev nagrade v višini 60.000 evrov bo septembra 2021.

Za vsa dodatna pojasnila je na voljo sekretariat "nagrade Vaclav Havel" na naslovu isild.heurtin@coe,int in telefonski številki 0033 3 90 21 41 00.