Rdeči križ Slovenije vabi na predstavitev knjige Kratki zapisi dolgih poti, ki je nastala ob zaključku solidarnostnega projekta Evropske solidarnostne enote - #Mi2 oz. #Us2, ki ga je financirala Evropska unija v sodelovanju z nacionalno agencijo MOVIT.

Knjižica pričevanj in anekdot je nastala pod okriljem ekipe mladih prostovoljcev RKS in v sodelovanju z intervjujanci, ki so z njimi delili svojo izkušnjo. Je rezultat številnih pogovorov na temo kulturnih vzorcev in običajev z osebami, ki so zapustile svoje izvorne države z namenom iskanja novega življenja drugod in predstavniki skupnosti, ki so jih sprejele. Namen knjige je približati Drugega in tako spodbuditi krepitev medsebojnega razumevanja in spoštovanja, s končnimi ciljem zagotavljanja enakopravnosti in odprave diskriminacije. Ob srečanju bodo na kratko predstavljeni vsebina knjižice, projekt in projektna ekipa, nekateri sodelujoči bodo povedali, kako je bilo sodelovati s svojo zgodbo pri nastajanju knjige.

Dogodek bo potekal preko spletne platforme ZOOM v četrtek, 20. maja, ob 11.00 uri in bo predvidoma trajal eno uro.

Vse, ki bi se jim radi pridružili vabijo, da se prijavite prek spletnega obrazca. Po vaši prijavi vam bodo posredovali povezavo do dogodka. Prijave zbirajo do vključno torka, 18. maja.