Od 1. junija Meet and Code vabi lokalne neprofitne organizacije po vsej Evropi, da se prijavijo za mikro donacije za organizacijo dogodkov, ki spodbujajo zanimanje in dostop do digitalnih veščin med mladimi Evropejci. V zadnjih 4 letih se je skoraj 178 000 mladih udeležilo skoraj 4300 programskih dogodkov.

Cilj Meet and Code je pomagati zgraditi svet, v katerem ima vsak mladi Evropejec digitalne spretnosti, potrebne za oblikovanje lastne prihodnosti. Meet and Code že četrto leto zapored vabi lokalne neprofitne organizacije po Evropi, da prijavijo svoje dogodke kodiranja za otroke in mladostnike, stare od 8 do 24 let. Nevladne organizacije iz 35 držav se lahko prijavijo na  www.meet-and-code.org do 8. septembra 2021. Vsak odobren dgodek bo prejel do 500 eur nepovratnih sredstev.

Meet and Code 2021 bo v celoti potekal virtualno

Da bi zagotovili najvišjo možno raven varnosti, bo Meet and Code tudi v letu 2021 poteka virtualno. Če potrebujete malo navdiha, preverite ZGODBE zmagovalcev Meet and Code 2020. Prav tako lahko preverite Knjižnico idej in vodič “How to take Meet and Code online.”

ČASOVNICA ZA LETO 2021

Prijavno obdobje: 1. junij – 8. september 2021

Dogodki bodo potekali ed: 1. september – 31 oktober 2021

Meet and Code ostaja povezan z EU Code Week-om, ki poteka med 9. in 24. oktobrom 2021.

Meet and Code Award nagradni natečaj

Meet and Code ni samo kodiranje. Toda kodiranje je eno od orodij, ki lahko pomagajo spremeniti svet.

Nagradni natečaj Nagrada Meet and Code Award nagrajuje najuspešnejše ideje o dogodkih. Cilj je nagraditi najbolj kreativne in inovativne ideje, ki jih neprofitne organizacije pripravijo za navdušenje mladih nad kodiranjem. Zmagovalci vsake izmed kategorij bodo prejeli 2000 eurov nagrade.

Dogodki bodo sprejeti v naslednjih petih kategorijah: Dekleta in IT !, Skupnost, Raznolikost, Kodiraj za planet in Kodiraj za Evropo.

Kaj je novega letos?

Na samem začetku postopka se vam ni potrebno odločiti, ali želite sodelovati v nagradnem natečaju. Letos se lahko o tem odločite po izvedbi dogodka. Upajo, da se bo zmanjšanje števila formalnosti na začetku izkazalo kot koristna sprememba za vse nevladne organizacije v tem letu.

 

Prijavite se zdaj! Rok za prijavo: 8. september 2021

Več o pogojih sodelovanja: https://meet-and-code.org/si/sl/conditions-of-participation