Društvo Focus vabi na okroglo mizo »Trgovska veriga je tako močna kot njen najšibkejši člen – vpliv zakonodaje na pravičnost v dobavnih verigah«, ki bo potekala v četrtek, 23. 9. 2021, ob 13. uri v Grand Hotelu Union v Ljubljani.

Marca letos so poslanci Evropskega parlamenta, vključno z vsemi evroposlanci iz Slovenije, potrdili poročilo o skrbnosti in odgovornosti podjetij. Sedaj ima škarje in platno v rokah Evropska komisija, ki naj bi decembra letos objavila predlog zakonodaje. Ker se objava predloga pričakuje še v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU, si želijo organizatorji konference na enem mestu pogledati, kaj obstoječa zakonodaja v Sloveniji na področju (ne)poštenih poslovnih praks pove o regulatornih okvirjih, ki že obstajajo, in kako bi jo lahko nadgradili ali prispevali k ambiciozni zakonodaji na področju dolžne skrbnosti in odgovornosti podjetij.

Dogodek je zastavljen kombinirano, preko Zooma in v živo. Po vsaki predstavitvi bo prostor za vprašanja in odgovore. Prvi del bo potekal v angleščini s tolmačenjem, drugi del pa v slovenščini.

Več informacij in prijavnico najdete na spletni strani društva Focus.