Focus s ponosom sporoča, da je njihova sodelavka na projektu EmpowerMed, ki ga koordinira Focus, Monica Guiteras Blaya iz organizacije Engineers without borders (Inženirji brez meja), ena izmed treh finalistk, ki so v ožjem izboru za nagrado EU za trajnostno energijo 2021 v kategoriji 'Ženska v energiji'! 

Z nagrado želijo izpostaviti izjemne dosežke žensk, ki lahko prispevajo k hitrejšemu prehodu na čisto energijo v Evropi in prispevajo k evropskim energetskim in podnebnim ciljem.

Delo Monice in njene ekipe je v glavnem osredotočeno na opolnomočenje žensk skozi t. i. skupnostna srečanja, ki združujejo ljudi, prizadete zaradi energetske revščine, za prenos in izmenjavo znanja in spretnosti za spopadanje z energetsko revščino. Skupnostna srečanja pomagajo ustvariti vezi med ljudmi, prek katerih se med seboj podpirajo in sodelujejo pri iskanju rešitev za energetsko revščino.

Prosijo vas, da jim pomagate, da čim širše predstavijo svoje delo, tako, da glasujete za Monico in mobilizirate svoja omrežja, da tudi glasujejo zanjo! Hvala!

Glasujte tukaj

Več informacij: empowermed.eu