Kulturno izobraževalno društvo PiNA organizira inovativna in brezplačna usposabljanja, poimenovana Okusi medkulturnosti. Namenjena so vsem, ki bi želeli pridobiti nove izkušnje in kompetence za delo na področju medkulturnega turizma in kulinarike.

Enak program usposabljanja bodo izvedli ločeno na dveh lokacijah – ena izvedba bo v Kopru in druga v Novi Gorici. Trenutno je možna prijava za izvedbo v Kopru, ki bo potekala med februarjem in majem ter oktobra 2022.  

Rok za prijavo na izvedbo v Kopru je 31. januar 2022, prijave pa so odprte že za vse sklope. Rok za prijavo bodo za poznejše sklope odprli ponovno in bo odprt do tedna dni pred začetkom izvedbe. Več informacij in povezavo do prijavnice najdete na okusi-medkulturnosti.si.

Prednost pri prijavi bodo imeli pripadniki in pripadnice manjšinskih skupnosti, posameznice in posamezniki z manjšinskim ali priseljenskim ozadjem (osebno ali v družini, priseljenci prve, druge, tretje itn. generacije, posameznice in posamezniki iz mešanih zakonov in/ali družin …).

V primeru prevelikega števila prijav, bodo udeleženke oz. udeležence izbrali na podlagi oddane prijave.