Mreža za prostor in Plan B za Slovenijo vabita na srečanje in pogovor v živo z Janom Hasselmanom, ki bo v četrtek, 24. 3. 2022, od 17. do 19. ure na Pravni fakulteti v Ljubljani (Rdeča predavalnica).

Jan Hasselaman je uspešen okoljski odvetnik ameriške nevladne organizacije EarthJustice, kjer zastopa skupnosti in staroselce, zagovarja in uveljavlja njihove interese pri varstvu zdravega življenjskega okolja, narave in glede podnebne krize. S svojim delom premika meje ameriške okoljske sodne prakse. Verjame v moč skupnosti in učinkovitost pravnega varstva okolja. Na dogodku bo iz svoje prakse predstavil, kakšne so uspešne zagovorniške strategije. Zanima pa ga tudi, kako okolje varujemo pri nas, zato bo del srečanja namenjen izmenjavi izkušenj in odgovorom na vprašanja. Več o dogodku si oglejte TUKAJ.

Dogodek je namenjen nevladnim organizacijam, še posebej tistim iz osrednjeslovenske regije kot regijsko srečanje, civilnim iniciativam, študentom, drugim strokovnjakom in zainteresiranim posameznikom s ciljem krepitve zagovorniških sposobnosti.

Dogodek v okviru svojih Podnebnih programov organizirata Mreža za prostor in Plan B za Slovenijo.

Za udeležbo na dogodku je obvezna PRIJAVA.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, bo pa zagotovljeno prevajanje.