Podnebne skupščine Mladih za podnebno pravičnost so demokratični proces, ki omogoča, da mladi (in vsi ostali) spregovorijo o naši prihodnosti. 

  • 14. 3. ob 14.00 - v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede (predavalnica št. 10)
  • 15. 3. ob 13.30 - v Mariboru, Filozofska fakulteta (Amfiteater)
  • 16. 3. ob 16.00  - v Ljubljani, Biotehniška fakulteta (agronomija, A1)
  • 21. 3. ob 17.00 - na spletu (povezavo na zoom prejmete naknadno)
  • 22. 3. ob 15.00 - v Kopru, Fakulteta za humanistične študije (Burja 1)

Skupščine MZPP so proces, v katerem bodo na demokratičen način izoblikovali svoj glas, svoje zahteve. Skupščine bodo omogočile več demokratičnega sodelovanja kot zgolj izbiro svojega predstavnika, vse udeleženke in udeleženci bodo lahko prispevali k oblikovanju skupnega stališča. 

Hkrati se bodo udeleženke in udeleženci z  izmenjavo argumentov in izkušenj učili en od drugega ter tako pridobili znanje, ki nam bo koristilo v prihodnjih prizadevanjih za sonaravno in demokratično družbo, oblikovano po potrebah ljudi, ne profita.

Skupščine so odprte za vsakogar, ki spoštuje principe neposredne demokracije in se želi priključiti njihovim prizadevanjem ter niso generacijsko zamejene.

V marcu organizirajo pet skupščin po celotni Sloveniji. Eno v Mariboru, dve v Ljubljani, eno v Kopru in eno prek spleta (zoom), za vse, ki se skupščin v živo ne boste mogli udeležiti. Skupščine so tudi uvod in priprava za podnebni shod, ki se bo odvil 25. marca!  

Prijavnica: https://forms.gle/1gM7ea2jqRjiMUvcA

Facebook: https://www.facebook.com/events/3157634237891797

 

Projekt ClimACT je sofinanciran s sredstvi Evropske komisije, programa Raising public awareness of development issues and promoting development education in European Union (DEAR).