Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija vabi k prijavam na trening za mladinske delavce »Psihološka prva pomoč«, ki bo potekal v dveh delih, in sicer od 16. do 22. 6. 2022 (Ljubljana) ter od 18. do 24. 9. 2022 (Slovenija - točna lokacija še ni znana).

Trening je namenjen mladinskim delavcem in posameznikom, ki bodo posredno ali neposredno delali ali že delajo z mladimi na tematiko duševnega zdravja mladih. Namen projekta je tako usposobiti mladinske delavce za ustrezno naslavljanje izzivov na področju duševnega zdravja med mladimi. S projektom bodo razširili znanje in kompetence mladinskih delavcev o duševnem zdravju v splošnem in o specifikah duševnega zdravja mladih. Poleg tega bodo opolnomočili mladinske delavce, da bodo bolj samozavesti in pripravljeni na reševanje vprašanj duševnega zdravja pri delu z mladimi. S projektom bodo omogočili, da se mladinsko delo razvija kot profesionalno in kakovostno področje dela v mladinskem sektorju ter nenazadnje krepi generacije mladih, ki bodo opolnomočene in pripravljene na izzive v življenju.

V projektu sodelujejo še partnerji iz Portugalske, Cipra, Ukrajine, Poljske, Makedonije, Hrvaške, Bolgarije in Grčije. 

Vse zainteresirane vabijo, da izpolnite spletni obrazec, s katerim boste izkazali zanimanje za sodelovanje v okviru treninga. Če bo prijavljenih več kot je prostih mest, bodo ekipo izbrali na podlagi motivacijskega pisma.

Za vprašanja lahko pišete na manca.kozlovic@noexcuse.si ali mia.zupancic@noexcuse.si.