V organizaciji zavoda Koroška Pride se bo v Slovenj Gradcu na prvo junijsko soboto, 4. 6. 2022, na Glavnem trgu odvila Koroška parada ponosa.

Letošnji naslov Pošasti iz omare nosi večplastno sporočilo: opozarja na še vedno globoko fantomizirano podobo LGBT+ oseb v družbi, obenem pa slavi naše raznolike identitete in jih vabi, da skupaj pogledamo iz omar in svetu, ki nas drugači, pošasti in odriva, nastavimo ogledalo.

S pričetkom ob 11:00 se na paradni dan na slovenjgraškem Glavnem trgu odpre Mavrodom ("Mavrični dom"), kjer se bodo predstavile različne slovenske LGBT+ organizacije. Ob 15:00 se izpred venetskega konja, ki ga je v novi preobleki koroška skupnost vzela tudi za svoj simbol, prične paradna povorka po mestu, ki ji, ko se vrnemo na Glavni trg, sledi paradni program. Ta letos daje prednost mladim lokalnim LGBT+ glasovom in odpira vrata vsem, ki želijo sodelovati s svojimi prispevki. Po uradnem delu sledi okoli 18:00 še Ples v maskah pred "staro komunalo", ki bo gostil glasbeni program in nastop kraljic preobleke. 

Več o dogodku najdete na Facebook strani.  

Prijava za vse, ki želijo sodelovati pri paradnem programu, je dostopna tukaj.

Prijava na predparadni dogodek — ustvarjalna delavnica z Mestom žensk in umetnico_kom Max*ine Vajt, pa na tej povezavi.