PiNA v vlogi nacionalne kontaktne točke programa Državljani, enakost, pravice in vrednote (Citizens, equality, right and values - CERV) organizira nacionalno konferenco, na kateri bodo predstavili program CERV, njegove cilje in možnosti, ki jih ponuja ter hkrati začeli razpravo o vsebinskih področjih programa.

Konferenca bo v četrtek, 2. junija 2022, od 10.00 do 13.00. Konference se lahko udeležite v živo v Hiši EU, Dunajska cesta 20, Ljubljana ali na spletu, preko platforme ZOOM.

CERV je okoli 1,55 milijarde EUR vreden program, s katerim želi Evropska komisija zaščititi in spodbujati pravice in vrednote, kot so zapisane v Pogodbah EU in Listini o temeljnih pravicah. S podporo civilnodružbenim organizacijam program krepi pravice in vrednote, skupne vsem državam članicam EU, za katere so značilni pluralizem, nediskriminacija, strpnost, pravičnost, solidarnost in enakost med spoli. V okviru programa je letno objavljenih okvirno 9 razpisov, ki so namenjeni financiranju projektov, ki jih izvajajo civilnodružbene organizacije.

Podroben program konference in prijavnico najdete na pina.si. Prijavite se lahko do srede, 1. junija 2022.