V izvršni produkciji Društva za sodobni ples Slovenije in koprodukciji Cankarjevega doma, zavoda Bunker, Plesnega Teatra Ljubljana, Zavoda En-Knap, zavoda Maska, Plesne izbe Maribor, zavoda Emanat, Društva Pekinpah, Društva Nagib ter Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti bo med 27. februarjem in 2. marcem 2019 na različnih lokacijah v Ljubljani potekal 9. festival GIBANICA – Bienale slovenske sodobne plesne umetnosti. Zgoščen prikaz plesne ustvarjalnosti na Slovenskem, ki ga ponuja Gibanica, bo tudi tokrat dragocena informacija tako za vabljene tuje selektorje kot za  domače občinstvo.  

Enotni program 9. Gibanice bo v celoti izbrala 3-članska selektorska komisija v sestavi: Claire Verlet (Francija), Ivana Ivković (Hrvaška) in Petra Pikalo (Slovenija). V uradni program, ki bo potekal v dvoranah Cankarjevega doma, Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana, Plesnega Teatra Ljubljana in Španskih borcev, je lahko izbranih največ 8 predstav po izboru selektorjev.    

 

Vse, ki želite sooblikovati 9. Gibanico, vabijo, da se prijavite do 5. 10. 2018. Besedilo razpisa in vse potrebne obrazce najdete na spletni strani Društva za sodobni ples Slovenije.

 

Kot producent ali avtor lahko prijavite predstave, ki niso bile prijavljene ali izvedene na 8. Gibanici in so bile premierno predstavljene po 15. 10. 2016 oz. bodo  premierno izvedene in ustrezno dokumentirane pred 5. 10. 2018.
  
Ostali pogoji za prijavo na 9. Gibanico so: 
- predstava se lahko v celoti izvede v terminih Gibanice 27. 2.–2. 3. 2019
- prijavljeno delo je končana produkcija (celostna oziroma izdelana predstava).
 
Finančni pogoji: 
Predstavam, izbranim v program, bodo izplačani enotni avtorski honorarji za izvajalce, koreografe in tehnično ekipo, pokriti bodo potni stroški za tuje plesalce in organizirana ugodna nastanitev za tuje plesalce. Producente ali avtorje predstav, izbranih v program, bodo pisno obvestili do 15. 11. 2018.