Občina Razkrižje sodeluje kot slovenski partner v transnacionalnem projektu ENFEM – Vključevanje ranljivih skupin tujih žensk v lokalne skupnosti preko lokalno usmerjenih strategij zaposljivosti in podjetništva, ki je bil potrjen za sofinanciranje s strani Evropske komisije v okviru programa AMIF.

Projekt ENFEM je namenjen zagotavljanju priložnosti za ustvarjanje in/ali razvoj lokalnih delovnih mrež v 10 partnerskih državah, ki jih sestavljajo lokalni organi, tržni akterji, nevladne organizacije in ženske. Takšne mreže bodo s pristopom od spodaj navzgor razvijale lokalne strategije za olajšanje zgodnjega socialno-ekonomskega vključevanja žensk iz tretjih držav prek zaposljivosti in podjetnosti ter opolnomočile svoje člane s prenosom znanja in izmenjavo dobrih praks pri naslavljanju izzivov vključevanja žensk državljank tretjih držav, v skladu s potrebami lokalne družbe in njenih državljanov, kontekstom in upravnimi strukturami skupnosti. Strategije integracije in v obsegu dejavnosti za krepitev zmogljivosti, ki jih predlaga ENFEM, se bodo osredotočile na medsebojno sodelovanje med lokalnimi skupnostmi, lokalnimi oblastmi, tržnimi akterji, civilno družbo in državljani. 

Da bi lažje določili specifičen značaj toka marginalizacije žensk državljank tretjih držav s trga dela (kot tudi vpliv takšne izključenosti na družbeno življenje teh žensk) izvajajo poglobljeno analizo trenutnega stanja glede zaposljivosti migrantk (iz tretjih držav) v Evropi na regionalni, nacionalni in lokalni ravni.

Vabijo vas, da odgovorite na vprašalnik, ki je dostopen na tej povezavi. Vprašalnik bo na voljo do vključno 19. 6. 2022.

Za sodelovanje se vam že vnaprej zahvaljujejo.