Center za kakovost v vzgoji in izobraževanju Korak za korakom, ki deluje na ravni Pedagoškega inštituta, v okviru S/REYN dogodkov junija vabi na dve brezplačni delavnici, ki ju bo izvedla madžarska strokovnjakinja s področja razreševanja konfliktov, Flora Bacso.

Če pri svojem delu srečujete družine, ki se soočajo z različnimi stresnimi dejavniki, zaradi katerih lahko pogosteje trpita njihovo psihično in fizično zdravje, ste vabljeni na delavnico za strokovne delavce.  Mogoče pa se s takimi stresnimi situacijami v vlogi staršev srečujete tudi sami. V tem primeru se lahko udeležite delavnice za starše. Da bi okrepili svoje veščine, kako se lotevati takih situacij, vam želijo predstaviti pristop Starševstvo z roko v roki.

Delavnici bosta potekali v četrtek, 16. junija 2022. v prostorih Socialne akademije na Tržaški c. 132 v Ljubljani:

  • Delavnica za strokovne delavce: 15.00-16.30
  • Delavnica za starše: 17.00-18.30 

Če se boste udeležili delavnice za strokovne delavce, boste pridobili nova znanja in veščine glede tega, kako lahko podprete starše v stiski in jim pomagate pri ohranjanju njihovega duševnega zdravja.

Če pa se boste udeležili delavnice za starše, boste dobili nova znanja o tem, kako lahko s pomočjo preprostih orodij oz. tehnik bolje razumete in reagirate v različnih situacijah, v katerih se počutite nemočne (npr. prehranjevanje, spanje, čas pred zasloni, odnosi s sorojenci, agresija, strah, čustveni izbruhi).

Rok prijave je sreda 15. junij oz. do zapolnitve prostih mest!

Udeležba je brezplačna, edini pogoj je znanje angleščine.

Povezava do prijavnice.

 

Mreža REYN Slovenija (Mreža S/REYN), ki je bila ustanovljena 2013 pod okriljem Pedagoškega inštituta (Centra za kakovost v vzgoji in izobraževanju Korak za korakom) in je del mednarodne mreže  REYN, se zavzema za kakovostno  vzgojo in izobraževanje romskih otrok.