Evropski parlament in Svet EU sta sprejela Uredbo o vzpostavitvi Instrumenta za finančno podporo za upravljanje meja in vizumsko politiko v okviru Sklada za integrirano upravljanje meja (BMVI) in Uredbo o določitvi skupnih določb o skladih, t.i. CPR, ki med drugim ureja splošna pravila glede črpanja sredstev, načrtovanje programov, spremljanja in poročanja.

Ministrstvo za notranje zadeve je pripravilo osnutek Programa za Instrument za finančno podporo za upravljanje meja in vizumsko politiko ter Metodologijo za vzpostavitev okvira smotrnosti za izvajanje instrumenta BMVI.

Na podlagi 8. člena CPR uredbe MNZ v seznanitev in potrditev pošilja oba dokumenta. Prosijo, da vašo potrditev ali morebitne komentarje na dokumenta posredujete najkasneje do 22. 6. 2022, na elektronski naslov ses.mnz@gov.si.

Obveščaj tudi, da bodo zaradi nujnosti potrditve in čimprejšnje oddaje programa na EK vzporedno pripravili tudi vladno gradivo za potrditev programa, pri čemer bodo v primeru morebitnih pripomb in potrebnih sprememb le-te upoštevali preden bodo program posredovali v potrditev vlade.

 

Osnutek programa  Metodologija