Humanitas vabi na prvo srečanje Kluba globalnega učenja v šolskem letu 2022/2023, ki se bo odvilo 27. septembra ob 16.00 v Narodnem muzeju na Maistrovi 1 v Ljubljani.

Na tokratnem srečanju se bodo z mag. Ano Mlekuž s Pedagoškega inštituta in vodjo izvedbe raziskave »ROKA v ROKI« pogovarjali o vlogi šole pri krepitvi empatije, čustvene inteligence, uspešnega prepoznavanja in upravljanja z lastnimi čustvi, razumevanja perspektiv, čustev, potreb in prioritet drugih ter gradnje pozitivnih medosebnih odnosov.

Tokratno srečanje je tudi zaključno srečanje projekta KeyCode - Key Competences for Young Europeans: Education to Emphaty and Interculturality, v katerem Humanitas sodeluje od leta 2020. Ob zaključku projekta bodo predstavili nekaj izbranih filmčkov, ki uprizarjajo interaktivno izvedbo različnih metod v razredih, preizkusili pa bodo tudi nekaj novih metod spodbujanja empatije med učenkami in učenci, ki so bile razvite v okviru projekta, ter predstavili smernice za izobraževanje o ključnih evropskih vrednotah in človekovih pravicah skozi spodbujanje empatije in čustvene inteligence.

Na srečanje se prijavite tukaj.