Humanitas tudi letos razpisuje natečaj »Onkraj mehurčka« - natečaj za naj učiteljico oz. učitelja globalnega učenja 2022, a tokrat malo drugače.

Letos vabijo NVO in izobraževalne institucije, ki delujejo na področju globalnega učenja, da za prejem nagrade predlagajo učiteljice in učitelje, ki po njihovem mnenju pomembno prispevajo k vključevanju globalnega učenja v formalno poučevanje mladih. Razlog za to je tudi pregovorna slovenska skromnost – izkazalo se je namreč, da se številni navdihujoči učitelji in učiteljice sami nikoli ne bi prijavili na natečaj, pa čeprav si marsikdo izmed njih resnično zasluži nagrado.

  • Po izboru natečajne komisije bodo nagrajenki oz. nagrajencu podelili posebno priznanje za naj učiteljico oz. učitelja globalnega učenja 2022 ter denarno nagrado v višini 1.000 EUR* kot spodbudo in podporo pri nadaljnjem delu na področju globalnega učenja.
  • Priznanje in nagrado bodo zmagovalki oz. zmagovalcu natečaja podelili na letošnji nacionalni konferenci globalnega učenja, ki jo organizirajo 17. novembra v Ljubljani.
  • Rok za prijavo kandidatov in kandidatk je 20. oktober 2022.
  • Podrobne informacije o natečaju in navodila za prijavo kandidatov oz. kandidatk so objavljena na  Humanitasovi strani.
  • Za morebitna dodatna pojasnila so vam na voljo preko e-pošte alma@humanitas.si (s pripisom NATEČAJ GU 2022).