Ministrstvo za okolje, prostor in energijo napoveduje 2. sklop posvetovanja z javnostjo glede posodobitve Celovitega nacionalnega energetskega in podnebnega načrta Republike Slovenije (NEPN), ki bo potekalo v mesecu aprilu.

Namenjeno bo predstavitvi zbirnega poročila o izvajanju NEPN, ki temelji na celovitem nacionalnem energetskem in podnebnem poročanju Evropski komisiji o izvajanju NEPN (zaključeno 15. marca) in prvemu osnutku posodobitve strokovnih podlag, ter posvetovanju glede prvega osnutka usmeritev in ciljev za posodobitev NEPN.

V okviru javnega posvetovanja, ki bo trajalo 30 dni, bodo izvedli javno predstavitev, niz ciljnih tematskih strokovnih posvetov ter splošno spletno posvetovanje.

Javna predstavitev, s katero bodo odprli 2. sklop posvetovanja z javnostjo, bo potekala v četrtek, 6. aprila, s pričetkom ob 14.00 na Fakulteti za elektrotehniko (velika dvorana).

V naslednjih tednih bodo sledili ciljni strokovni tematski posveti in splošno spletno posvetovanje. Vsa gradiva in informacije bodo objavili pred začetkom posvetovanja na spletni platformi »Nacionalni energetski in podnebni načrt«, ki je dostopna na Portalu Energetika.

Celotno obvestilo MOPE najdete na tej povezavi.