Nacionalni inštitut za javno zdravje vabi na nacionalni simpozij ob Svetovnem dnevu brez tobaka, ki bo potekal v četrtek, 25. 5. 2023, od 9:00 do 14:00 v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije na Dunajski c. 106 v Ljubljani.

Na letošnjem simpoziju bodo za dosežke na področju nadzora nad tobakom podeljena priznanja Svetovne zdravstvene organizacije ob Svetovnem dnevu brez tobaka nagrajenim posameznikom in organizacijam iz Evrope.

Strokovni del simpozija bo posvečen tematiki novih tobačnih in nikotinskih izdelkov, in sicer njihovim značilnostim, vplivom na zdravje, uporabi med mladostniki in zakonodajnim ukrepom za zmanjševanje njihove uporabe. O omenjenih temah bodo govorili številni domači in tuji strokovnjaki.

Program nacionalnega simpozija je dosegljiv tukaj (.pdf). Prijave za udeležbo sprejemajo na tej povezavi do vključno petka, 19. maja 2023, oziroma do zapolnitve prostih mest.

Za udeležbo na simpoziju ni kotizacije. Postopki za dodelitev licenčnih točk pri Zdravniški zbornici Slovenije in Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenija potekajo.