Iz društva Humanitas in KUD Transformator obveščajo, da sta v okviru Erasmus+ projekta My Creativity – My Power nastala dva priročnika kot zbirki orodij, ki ponujata ustvarjalne umetniške pristope, gradiva za usposabljanje in dobre prakse za mladinske delavke_ce, mladinske organizacije in umetnice_ke, ki delajo z mladimi.

Umetnost kot način izražanja političnih in družbenih zahtev mladih

  • Priročnik z zgodovinskimi primeri iz Avstrije, Italije, Slovenije in Poljske, ki so pripeljali do družbenih sprememb z umetnostjo;
  • Zbirka že obstoječih umetniških in ustvarjalnih materialov, metod in aktivnosti, ki jih uporabljajo mladinske_i delavke_ci in umetnice_ki pri delu z mladimi;
  • Zbirka umetniških in ustvarjalnih metod, ki so jih ustvarile_i umetnice_ki in mladinske_i delavke_ci v okviru projekta Moja ustvarjalnost — moja moč. Te nove metode so bile razvite, uporabljene in preizkušene z mladimi, ki so sodelovali v delavnicah projekta.

Priročnik je dostopen na tej povezavi.

Zagovorniški in aktivistični priročnik

  • S kreativnimi in interaktivnimi metodami, ki so jih zbrale in oblikovale nevladne organizacije ter umetnice_ki, ki ponujajo veliko pristopov, kako mladim pomagati razviti svoje zagovorniške in aktivistične kompetence.

Priročnik je dostopen na tej povezavi.