MDPM za Goriško ob 70. obletnici delovanja in v okviru projekta Dober dan, ZDRAVJE vabi na okroglo mizo »Nasilje otrok in mladostnikov: Kam polzita starševska in učiteljska moč?«, ki bo v četrtek, 28. septembra 2023, od 8.30 do 11.00 ure v veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 1, Nova Gorica.

Prispevajte k izmenjavi mnenj, stališč in priporočil staršem, učiteljem, šolskim oblastem in širši družbi za uspešnejše spopadanje z vzroki in posledicami nasilja. Uvodna razmišljanja bosta z udeleženci delili:

  • Katja Zabukovec Kerin, predsednica Društva za nenasilno komunikacijo: Prepoznavanje in razumevanje nasilja ter vzgoja za nenasilno komunikacijo
  • Sara Pipan, diplomirana iz psihoterapevtske znanosti, specializantka gestalt psihoterapije: »Doma in v šoli samo še kričijo in grozijo« ali kaj lahko storimo za kakovostnejšo komunikacijo

Okroglo mizo bo vodila Liana Kalčina, prof. ped., strokovna nosilka projekta Dober dan, zdravje. 

Na okroglo mizo vabijo ravnateljice in ravnatelje osnovnih, srednjih šol in vrtcev ter njihove svetovalke in svetovalce, predstavnike svetov staršev, družinske in terapevtske centre, nevladne organizacije, predstavnike lokalnih oblasti ter šolskih, zdravstvenih in socialnih institucij, fakultete in raziskovalne centre ter medije iz širše Goriške regije.

Več si lahko preberete v vabilu (.pdf). Prijave sprejemajo na info@zpm-novagorica.si.