Center RS za poklicno izobraževanje vabi k udeležbi na spletnem dogodku, ki ga namenjajo spodbujanju sodelovanja med poklicnimi in strokovnimi šolami ter nevladnimi organizacijami v kontekstu digitalizacije izobraževanja.

Na srečanju bodo v prvem delu predstavili kombinirano izobraževanje, učni pristop s katerim povezujejo poučevanje v razredu z učenjem v digitalnih učnih okoljih, kot ga razvijajo v projektu KIPSI. V drugem delu pa boste lahko prisluhnili predstavitvam nevladnih organizacij, ki razvijajo ustvarjalne, raziskovalne in izobraževalne aktivnosti, skrbijo za beleženje zgodovine slovenskega računalništva, z računalniško opremo oskrbujejo šolajoče in šole, se zavzemajo za odprtost kode in proste storitve ter nenazadnje za dostopnost tehnoloških rešitev osebam z različnimi oviranostmi.

Na dogodku bodo sodelovali Ema Meden s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Helena Felicijan iz Društva NOVUS, Kristijan Tkalec iz Društva Rampa Lab, Gaja Zornada iz Računalniškega muzeja, Tilen Škraba iz Zavoda za digitalno dostopnost A11Y.si, Maša Malovrh s projektom Na prostem in drugi. Srečanje bo povezovala Simona Knavs, Center RS za poklicno izobraževanje.

Dogodek bo potekal v sredo, 25. oktobra 2023, med 13. in 15. uro na povezavi:

https://arnes-si.zoom.us/j/93205562082?pwd=Ty9oSk9RSU5uOW1sYUtuaXB4OTZkUT09

Javni dogodek bodo snemali.

Prosijo, da ste v Zoom prijavljeni

  • z imenom in priimkom
  • ter nazivom (ali kratico) institucije, iz katere prihajate.

Ta podatek bodo rabili za pripravo liste prisotnosti.