Kulturno umetniško društvo Transformator v novembru ponovno organizira brezplačno vikend delavnico Mavrice želja - raziskovanje duševnih stisk in družbe z gledališčem. Potekala bo od 10. do 12. 11. 2023 v prostorih Zavoda BOB v Ljubljani.

»Mavrica želja je skupinsko gledališko-terapevtska tehnika, ki demokratizira in kolektivizira ‘terapevtski’ proces, saj v procesu ne iščemo, kaj je z nami narobe in kaj moramo ‘pozdraviti’. Skozi kolektiven proces ustvarimo skupnost, ki skupaj išče poti iz primeža družbenega zatiranja kot vira duševnih stisk. Gre za eno izmed tehnik gledališča zatiranih, izobraževalne metode, ki omogoča skupinske aktivnosti in participacijo vseh generacij. Uporabljajo jo v več kot sto državah za reševanje sporov, izgradnjo skupnosti, terapijo, rehabilitacijo in zagovorništvo, zato so uporabne na mnogih področjih pri delu z ljudmi, zlasti z mladimi in diskriminiranimi.«

Gledališke tehnike so prilagojene za ne-igralce in temeljijo na univerzalnem jeziku gledališča. Sprejmejo še nekaj udeleženih, brez starostnih ali drugih omejitev.

Več informacij in prijavnico najdete na kudtransformator.com.