Iz Zavoda TREND-PRIMA, Maribor obveščajo, da so v sklopu projekta »Cultural Sports Day« razvili veliko različnih materialov za povečanje stopnje telesne dejavnosti otrok.

Cilj projekta »Dejavnosti športne šolske kulturne dediščine« je povečati raven telesne dejavnosti osnovnošolskih otrok in jih navdušiti nad tradicionalnimi evropskimi športi in igrami, da bi povečali njihovo motivacijo za športne aktivnosti. Strokovnjaki iz partnerskih držav projekta so identificirali in zbirali obstoječe dobre prakse na področju inovativnih pristopov pri motiviranju otrok za šport in povečanju njihove vključenosti v šport. Najboljše prakse so zbrane v vodniku najboljših športnih praks. Glavni rezultat projekta je priročnik tradicionalnih evropskih športov in iger iz projektnih držav, vsak partner je predstavil 5 tradicionalnih iger ali športov, ki so bili vključeni v priročnik in promovirani v partnerskih državah.

Vsa gradiva so zbrana na spletni platformi, tako da se jih vsi zainteresirani lahko naučijo in implementirajo v svojih organizacijah. Glavni rezultat je priročnik tradicionalnih športov/iger iz partnerskih držav. Najdete jih na https://culturalsportsday.com/e-learning/.

Več o projektu si lahko preberete na https://culturalsportsday.com/ ali https://www.facebook.com/CulturalSportsDay.