Ponovno obveščamo, da bo letošnja vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe potekala 6. aprila 2024.  Akcije lahko prijavite do 31. marca 2024.

Akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov in državljank k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti, bo v organizaciji Slovenske filantropije že petnajsto leto zapored povezala številne akterje po celi Sloveniji. Letos se bodo po vsej Sloveniji organizirale akcije pod geslom Najbolj zlata je prostovoljska lopata. Nevladne organizacije ste vabljene, da se jim pridružite z organizacijo akcije v svojem okolju.

»Prvi korak pri organizaciji Dneva za spremembe 2024 je, da se ozrete naokoli in raziščete potrebe lokalne skupnosti. Ali imajo prizadeti v poplavah še zmeraj težave pri odpravljanju posledic? Je struga potoka spet polna odpadkov? So starejši osamljeni, imajo migranti težave z integracijo ali učenci težave v šoli? Takoj boste našli stvari, ki bi jih želeli spremeniti na bolje – z lopato ali brez nje. Povežite se z drugimi organizacijami in šolami, sodelujte s podjetji, občinami in posamezniki v vašem kraju ter skupaj zasnujte konkretno akcijo.«

Tako je Slovenska filantropija zapisala v vabilu k sodelovanju. Na njihovi spletni strani najdete več informacij, vključno s priročnikom za izvedbo akcije in prijavnim obrazcem. Akcije lahko prijavite le še do 31. marca 2024.