Zavod Voluntariat v sodelovanju s partnerji organizira mednarodno usposabljanje za mladinske delavce z naslovom FaiRevolution. Usposabljanje bo potekalo v ljubljanskem hostlu info@h2ohostel.com med 29. majem in 4. junijem 2024.

Sodelujoče države: Estonija, Italija, Nizozemska, Portugalska, Slovaška in Slovenija.

Glavni cilj treninga je opolnomočiti mladinske delavce/vzgojitelje/učitelje s praktičnimi orodji, da bi svojim mladim pomagali krmariti skozi družbeno in globalno pomembne teme, kot so družbena in ekonomska neenakost, okoljska trajnostnost in podnebne spremembe, raznolikost in vključevanje ter migracije.

Udeležence bodo seznanili z metodo digitalnega pripovedovanja zgodb in orodji, ki jih lahko pri izvajanju te metode uporabljajo (snemanje podkasta in videa, risanje stripa, interaktivna zgodba). Hkrati bodo predstavili tudi aplikacije, ki so že na voljo, da lahko udeleženci metodo uporabijo tudi pri kasnejšem izvajanju delavnic.

Tekom treninga bodo mladinski delavci pridobili znanje in izkušnje o uporabi metode digitalnega pripovedovanja zgodb, ki je aplikativna tudi pri izvajanju drugih aktivnosti. Hkrati pa bodo dobili dodaten vpogled v aktualne družbene in globalne teme ter se z njimi poistovetili prek ustvarjanja lastnih digitalnih zgodb. Ob koncu treninga bodo nastale digitalne zgodbe zbrali ter jih objavili na svojih spletnih straneh.

Pri pripravi treninga so temeljili na zbirki orodij FaiRevolution, ki je nastala v letu 2023 v okviru Erasmus+ projekta – manjša partnerstva in je objavljena na platformi Fairshare. Trening pa bodo izvajali strokovnjaki s področja globalnega učenja ter strokovnjaki za uporabo digitalnih orodij.

Prijavnico in več informacij o treningu najdete na povezavi tukaj.

Za dodatna vprašanja pišite na suzana.voluntariat@gmail.com.