CNVOS vabi na brezplačno projektno konferenco za oblikovanje projektnih idej za razpis Evropske komisije Šport kot sredstvo za integracijo in socialno vključevanje beguncev, ki bo 21. 5. 2018 med 10:00 in 15:00 na CNVOS, Povšetova 37, 1000 Ljubljana.

Generalni direktorat Evropske komisije za izobraževanje in kulturo je objavil javni razpis, v okviru katerega bodo podprli lokalne športne projekte, pri katerih je poudarek na integraciji beguncev. Izbranih bo okoli 25 projektov. Projekti morajo vključevati lokalne športne organizacije in vire usmerjati v dejavnosti, ki vključujejo begunce, zlasti mlade (do 30 let), v mešane športne dejavnosti.

 

Na voljo je 1.400.000 EUR, maksimalna vrednost posameznega projekta pa 60.000 EUR. 80 % sredstev prispeva EU, preostalih 20 % pa je potrebno zagotoviti iz drugih virov. Rok za prijavo je 7. 6. 2018 do 12:00. Vloge se odda prek spleta.

 

Na projektno konferenco so vabljene vse organizacije, javne ali zasebne, ki sodelujejo z begunci, in/ali športna društva, ki bi želela razviti programe za integracijo beguncev. Gre za evropski razpis, kjer bo konkurenca velika, zato je dodana vrednost vključenosti različnih deležnikov še toliko bolj pomembna.  

 

Udeleženci boste skupaj pogledali razpisne pogoje, se sprehodili čez kriterije ter pregledali projektno prijavo. Po teoretičnem delu bo sledilo delo na konkretnih projektnih idejah, iskanju povezav z drugimi in priložnosti za izboljšanje. Na konferenco pridite pripravljeni, vnaprej si poglejte razpisno dokumentacijo in zadajte projektne cilje, hkrati pa bodite odprti za vključevanje drugih deležnikov in prilagoditve projektnih idej tako, da bi bil učinek kar največji, s tem pa tudi večja možnost za uspeh na razpisu.

 

Skozi proces oblikovanja projektnih idej vas bo vodila projektna svetovalka Veronika Vodlan, ki ima dolgoletne izkušnje z razvojem in izvajanjem projektov ter svetovanjem in izobraževanjem NVO glede pridobivanja sredstev in pisanja projektnih prijav.

 

Udeležba na konferenci je brezplačna. Prijavite do 17. maja do 12:00 prek spodnjega obrazca. Na podlagi kratkega opisa projekta bomo za udeležbo na konferenci izbrali do 20 udeležencev. O izboru vas bomo obvestili 17. maja.

 

Rok za prijavo je potekel.