Ste se kdaj vprašali, kdaj je dejavnost NVO obravnavana kot tvegana z vidika pranja denarja in financiranja terorizma? Vas zanima, kaj lahko kot NVO storite, da se zaščitite pred tveganji in se ustrezno pripravite na nadzor pristojnih organov?

Z Uradom RS za preprečevanje pranja denarja pripravljamo predstavitev in posvet o tveganjih za pranje denarja in financiranje terorizma v nevladnih organizacijah. Med drugim boste dobili praktične nasvete o tem, kdaj in kako preveriti svoje poslovne partnerje, donatorje in uporabnike, da bi se zaščitili pred tveganji, izvedeli pa boste tudi, katere informacije morate objaviti javno, da bi bili dovolj transparentni.

Na posvetu bo Urad predstavil, kaj pomeni pranje denarja, kakšna so posebna tveganja za NVO in kako pristojni mednarodni organi ocenjujejo tveganost slovenskih NVO, spregovorili pa bomo tudi o možnih posledicah evropskih ukrepov na področju preprečevanja financiranja terorizma za NVO in o tem, kako lahko NVO vplivamo na sprejem čim ustreznejših rešitev.

 

Posvet bo v sredo, 24. oktobra 2018, ob 10. uri v predavalnici pri Kavarni Čuk (Stegne 23a, Ljubljana). Udeležba je brezplačna, prijava pa obvezna. Prijave sprejemamo do torka, 23. oktobra.

 

Prijava

 

Dejavnost financira United States Agency for International Development (USAID) z donacijo iz projekta Indeks trajnosti civilnodružbenih organizacij, ki ga izvaja FHI 360. CNVOS je partner za pripravo poročila Indeks trajnosti civilnodružbenih organizacij za Slovenijo.