Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani in Veleposlaništvo Kraljevine Nizozemske vabita na okroglo mizo ob dnevu človekovih pravic. Rdeča nit dogodka bo pogled na stanje človekovih pravic po svetu 70. let po sprejetju deklaracije o splošnih človekovih pravicah. Se je spoštovanje človekovih pravic v tem času povečalo ali zmanjšalo? S kakšnimi izzivi v zvezi s človekovimi pravicami se bomo soočali v prihodnosti? In pa – kdo bi moral te izzive reševati?

Dogodek bo v torek, 11. decembra 2018, ob 15. uri na Pravni fakulteti v Ljubljani na Poljanskem nasipu 2 (1. nadstropje, Zlata dvorana).

Ob odprtju dogodka bo razglašen zmagovalec študentskega tekmovanja za najboljši govor na temo človekovih pravic, nagrajeni govor pa bo zmagovalec predstavil tudi prisotnim. Na okrogli mizi, ki bo sledila, bodo sodelovali prof. Antoine Buyse iz Univerze v Utrechtu, prof. Jörg Polakiewicz iz Sveta Evrope, prof. Petra Roter iz Univerze v Ljubljani in prof. Vasilka Sancin iz Univerze v Ljubljani, moderiral pa jo bo Igor E. Bergant. Po debati sodelujočih profesoric in profesorjev bo čas tudi za vprašanja iz občinstva.

CNVOS je skupaj z Ministrstvom za zunanje zadeve, Varuhom človekovih pravic, Zagovornikom načela enakosti, Amnesty International Slovenija in Pravno-informacijskim centrom nevladnih organizacij – PIC uradni partner dogodka.

 

Vabilo na okroglo mizo