Za vas smo ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za NVO, v katerih si lahko med drugim preberete, da je v javni razpravi ocena  poplavne ogroženosti, v Uradnem listu pa so bile objavljene spremembe računovodskih standardov za socialna podjetja.

 

Najnovejše v javni razpravi

  • Ocena poplavne ogroženosti RS (2018). Pripravljalec: Ministrstvo za okolje in prostor. Ocena se nanaša na posodobljeni dokument Predhodna ocena poplavne ogroženosti in predlog določitve novih in preveritve (posodobitve) obstoječih območij pomembnega vpliva poplav. Rok za podajo pripomb: 20. 12. 2018.
  • Pravilnik o oglaševanju zdravil. Pripravljalec: Ministrstvo za zdravje. Pravilnik ureja podrobnejše pogoje in način oglaševanja zdravil v širši in strokovni javnosti, register strokovnih sodelavcev za oglaševanje zdravil in      podrobnejše pogoje za obveščanje, povezano z zdravili, ki je izključeno iz obsega oglaševanja zdravil. Rok za podajo pripomb: 11. 1. 2019.

Najnovejše v Državnem zboru

  • Zakon o nepravdnem postopku (vloženo 13. 12. 2018); osnovni cilj predloga zakona je pravočasna prilagoditev določb sodnega postopka, po katerem se bodo urejala razmerja po novem Družinskem zakoniku.

Najnovejše v Uradnem listu