Vabimo vas na nacionalno konferenco S skupnimi močmi za boljšo občino in bolj zadovoljne občane, ki bo potekala 8. maja v Tehnološkem parku Ljubljana. Konferenca, na kateri vam bomo predstavili navdihujoče primere sodelovanja občin, občanov in organizacij, vam bo omogočila vpogled v ozadje procesov, ovir in rešitev, razprava s cehovskimi kolegi pa vam bo pomagala pri iskanju pravega recepta za razrešitev vaših dilem.

Načinov sodelovanja z občani je nešteto, prav toliko pa je tudi priložnosti za sodelovanje, ki prinaša boljše rezultate, hitrejši razvoj in bolj zadovoljne občane.

Da bi se sodelovanje med občinami in občani okrepilo in bi bile občine bolje opremljene za različne procese, je delovna skupina Skupnosti občin Slovenije, Ministrstva za javno upravo, CNVOS in regionalnih stičišč leta 2017 izdala Smernice za vključevanje občanov in drugih zainteresiranih skupin v procese odločanja v občini. Smernice so tako orodje kot recept. Občinam na enostaven, hiter in pregleden način prikažejo ključne korake ter ponudijo odgovore na ključna vprašanja, ki se pojavijo med posvetovanji, pa naj gre za odločanje o odloku, strategiji razvoja občine, prostorskem načrtu ali proračunu.

Na konferenci bomo z izmenjavo dobrih praks in skupnim iskanjem rešitev naredili korak naprej k boljšemu sodelovanju občin in občanov. Nanjo vabimo župane, občinske uradnike in svetnike, seveda pa tudi vse ostale, ki vas tema zanima. Udeležba na konferenci je brezplačna!

Prijave na konferenco so zaključene.

 

Veselimo se druženja z vami!

CNVOS in Skupnost občin Slovenije 

 

Vabilo na konferenco   Program konference