Konvencija o otrokovih pravicah letos praznuje 30. obletnico. V aprilu pa mineva tudi pet let od začetka veljavnosti Izbirnega protokola h Konvenciji glede postopka sporočanja kršitev. Ob tej priložnosti Veleposlaništvo Republike Italije v Sloveniji in Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani prirejata okroglo mizo, ki bo v sredo, 17. aprila 2019, ob 17. uri na Pravni Fakulteti v Ljubljani (Poljanski nasip 2, v rdeči dvorani).

Zbrane udeležence bosta na dogodku nagovorila dr. Miro Cerar, Minister za zunanje zadeve RS, in Paolo Trichilo, Veleposlanik Italije v Sloveniji.

Dogodek bo moderirala mag. Ružica Boškić iz Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS.

Kot člani panela bodo sodelovali:

  • dr. Alfredo Ferrante, M.A., Koordinator za spodbujanje pomoči        družinam ter mednarodne in skupnostne odnose
  • mag. Blanka Jamnišek, MZZ, avtorica projekta ''Our Rights''
  • dr. Romana Zidar, Organizatorica zagovorništva otrokovih pravic na področju migracij za UNICEF Slovenija in raziskovalka na Otroški opazovalnici, Inštitut RS za socialno varstvo
  • izr. prof. dr. Vasilka Sancin, predstojnica Katedre za mednarodno pravo na PF UL.

Udeležbo toplo priporočamo vsem študentom, zaposlenim na univerzi, novinarjem, uradnikom, drugim predstavnikom države, nevladnim organizacijam in vsej zainteresirani javnosti.

Po prireditvi sledi pogostitev s strani Italijanskega kulturnega inštituta v Sloveniji. Udeležba na dogodku je brezplačna. Dogodek bo potekal v angleščini.

 

Partnerji dogodka:

Ministrstvo za zunanje zadeve
Varuh človekovih pravic
Zagovornik načela enakosti
Amnesty International Slovenija
Center nevladnih organizacij– CNVOS
Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC
UNICEF Slovenija