Uspešna otvoritev programa Active Citizens Fund v Sloveniji je za nami – danes pa smo objavili prvi razpis sklada, s katerim želimo nevladnemu sektorju omogočiti odločno in kreativno naslavljanje aktualnih družbenih problemov in razviti trdna evropska civilnodružbena partnerstva.

Tina Divjak, vodja zagovorništva na CNVOS, je na otvoritvi programa poudarila, da je ACF v Sloveniji odlična priložnost za razvoj projektov na področjih, ki v Sloveniji sicer skorajda niso financirana – področja demokracije, transparentnosti in strateške litigacije. Hkrati sredstva sklada omogočajo tudi naslavljanje aktualnih družbenih problemov: populizma, lažnih novic, korupcije, kršenja človekovih pravic, podnebnih sprememb itd. S projekti sklada ACF želimo pogumno stopiti izven okvirjev znanega, se inovativno lotiti perečih problemov in ustvariti nove dobre zgodbe, zato smo za navdih na oder povabili tiste organizacije, ki jim je to v preteklosti že uspelo.

Na prvem razpisu sklada je na voljo nekaj več kot 1,5 milijona evrov sredstev na štirih ključnih področjih: demokracija, človekove pravice, vključno z enakostjo spolov, socialna pravičnost in podnebne spremembe. Vse nevladne organizacije, ki imajo sveže in izvirne ideje za projekte na teh področjih, vabimo, da se prijavijo na razpis – sami ali s partnerjem, za katerega ni nujno, da je nevladna organizacija. Rok prijave na razpis je 11. 12. 2019. Več o razpisu najdete na spletni strani programa ACF v Sloveniji.

Da bi organizacijam čim bolj olajšali prijavo na razpis, bomo organizirali dve informativnimi delavnici, na katerih bomo podrobneje razložili, kakšne projekte potrebujemo za uspešno izpolnjevanje ciljev programa. Izvedli bomo tudi sedem delavnic, s katerimi bomo organizacijam pomagali nadgraditi projektne ideje in poiskati projektne partnerje. Prijave na delavnice so že odprte, najdete jih tukaj.

Veselimo se vaših prijav!

Da boste vedno z vsem na tekočem, všečkajte ACF Slovenija FB stran in med zaznamke dodajte tudi uradno spletno stran sklada: https://acfslovenia.si/.