Center nevladnih organizacij Slovenije – CNVOS si že vrsto let prizadeva za večjo transparentnost nevladnih organizacij, zato je, na podlagi dobrih praks drugih držav, nedavno vzpostavil spletno platformo www.dobrodelen.si, ki nevladnikom pomaga biti bolj transparentni in učinkoviti, posameznike in podjetja pa spodbuja, da z donacijami podprejo najboljše organizacije.

Spletna stran temelji na posebni metodologiji, ki ocenjuje delovanje nevladnih organizacij na štirih glavnih področjih:

  • nadzor nad poslovanjem
  • strateško načrtovanje
  • finančno upravljanje in
  • transparentnost.

Vsaka kategorija vključuje več kriterijev, na podlagi katerih organizacije prejmejo ustrezno število točk, glede na postavljene standarde in točkovnik.

Vabljeni, da se udeležite ene od delavnic, ki bodo potekale:

  • 14. novembra 2019 od 10.00 do 13.00 v prostorih LRF Pomurje (Martjanci) - PRIJAVE SO ZAKLJUČENE
  • 19. novembra 2019 od 10.00 do 13.00 v prostorih Društva za razvoj človeških virov in socialnih programov NOVUS (Velenje, dvorana Gaudeamus, Trg mladosti 7) - PRIJAVE SO ZAKLJUČENE
  • 21. novembra 2019 od 10.00 do 13.00 v prostorih CNVOS (Povšetova 37, Ljubljana) - PRIJAVE SO ZAKLJUČENE
  • 3. december 2019 od 10.00 do 13.00 v prostorih Zveze prijateljev mladine Krško (Cesta krških žrtev 57, Krško) - PRIJAVA

Na delavnici boste imeli možnost med prvimi spoznati spletno platformo, ki je zaenkrat še zaprta za javnost, se seznaniti z metodologijo za ocenjevanje, skupaj pa se bomo tudi sprehodili čez podatke, ki so potrebni za registracijo organizacije na spletni strani.

Drugi del delavnice pa bo namenjen oceni trenutnega stanja transparentnosti in učinkovitosti v vaši organizaciji, na podlagi katerega bomo pripravili načrte za izboljšanje. Vsi udeleženci bodo pred delavnico prejeli povezavo z dostopom do spletne platforme ter Smernice za pripravo podatkov.

Organizacije, ki se bodo do 31. 12. 2019 vpisale na portal, bodo deležne posebne podpore pri pripravi in izvedbi načrta za izboljšanje.