Za vas smo ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za NVO, v katerih si lahko med drugim preberete, da sta bili v Državni zbor vloženi noveli Zakona o športu in Zakona o ohranjanju narave.

 

Najnovejše v javni razpravi

  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o kmetijstvu; spremembe se nanašajo na opredelitev kmeta in kmetijskega gospodarstva, da ni več možen avtomatičen prenos pravic in obveznosti iz naslov ukrepov kmetijske politike na novo fizično osebo, ki prevzame kmetijsko gospodarstvo od druge fizične osebe in drugo. Rok za podajo predlogov: 7. 3. 2020.

Najnovejše v Državnem zboru

  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o športu (objavljeno 6. 2. 2020); sprememba določa javno objavo razvida poklicnih športnikov, razvida zasebnih športnih delavcev in razvida strokovno izobraženih in strokovno usposobljenih delavcev v športu.
  • Zakon o spremembah Zakona o ohranjanju narave (objavljeno 6. 2. 2020); sprememba med drugim predvideva pravico vseh nevladnih organizacij v javnem interesu na področju ohranjanja narave, da zastopajo interese ohranjanja narave v vseh upravnih in sodnih postopkih (in da te pravice nimajo zgolj društva, kot to velja sedaj).

Najnovejše v Uradnem listu