OBVESTILO: Zaradi preventivnih ukrepov zoper Koronavirus COVID-19 je posvet prestavljen. Nov termin bomo določili naknadno in vas o tem pravočasno obvestili.

V ponedeljek, 16. 3. 2020, bo ob 10. uri v City Hotelu v Ljubljani potekal posvet o prihodnosti socialnovarstvenih programov. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in  enake možnosti je namreč pričelo s pripravo nove Resolucije o Nacionalnem programu socialnega varstva v Sloveniji za obdobje 2021-2027, ki je za izvajalce socialnovarstvenih programov pomembna predvsem z vidika njihove umeščenosti v sistem.

Ob tem poteka tudi komunikacija z ministrstvom glede višine sredstev za programe, potrebnih sistemskih spremembah in izboljšanju »tehničnih pogojev« izvajanja programov. Skratka, trenutno je veliko odprtih tem. Zato vse izvajalce socialnovarstvenih programov vabimo na posvet, na katerem bomo opredelili »težavne« točke, morebitne rešitve ter se dogovorili, kako se bomo organizirali za čim bolj proaktivno sodelovanje pri oblikovanju novega NPSV.


PRIJAVA NA POSVET BO PONOVNO ODPRTA, KO BO ZNAN NOV DATUM.