Ste prebrali poziv za prijavo mikro projektov oz. »hitrih odzivov«, v okviru katerega Urad za finančne mehanizme zagotavlja 60.000 evrov, pa niste povsem prepričani, ali je vaš projekt primeren za prijavo? Če vam naša informativna delavnica in kratek video nista razblinila dvomov, bo naša posvetovalnica pravi naslov. Saj veste, za tista, »vse razumem, ampak: sam še neki«, vprašanja.

Po ogledu videa ste izvedeli, da lahko za »hitra sredstva« zaprosite, če vaš projekt obravnava specifičen problem, ki zahteva takojšen odziv. Ključno je torej, da je prijavljeni projekt aktualen, ciljno usmerjen na konkreten problem, povezan s hitro in kakovostno komunikacijo oziroma javnim odzivom.

Kako veste, ali je vaš projekt primeren za razpis? Naj povzamemo: predstavljajte si, da je problem, ki ga želite rešiti, poškodba. Zahteva obisk zdravstvenega doma ali urgence? Če morate v zdravstveni dom, projekt ni primeren za ta poziv. Če zahteva urgenco in bodo, če poškodba ne bo takoj obravnavana, konkretne posledice škodljive, je vaš projekt idealen.

Še vedno niste prepričani? Pošljite nam svoje »Sam še neki!« vprašanje – saj veste, tisto, na katero v videu ali v informativni delavnici res niste našli odgovora, na pr@cnvos.si. Na specifična vprašanja, ki se tičejo vašega projekta, vam bomo odgovorili neposredno, tista bolj splošna pa bo v videih, ki jih bomo objavili na Facebook strani Active citizens Fund – Slovenija, naslovila naša vodja zagovorništva, Tina Divjak. Obljublja, da bo nanje odgovorila v kleni mariborščini, kot protiutež ljubljanskemu nazivu rubrike.

Vaša »Sam še neki!« vprašanja na pr@cnvos.si sprejemamo do nedelje, 27. septembra.