Se bojite, da zaradi povečanega obsega dela na domu projekti ne bodo izpeljani pravočasno? Ste presenečeni, kako dolgo časa porabite, da pri delu od doma od svojih sodelavcev pridobite informacije, ki ste jih prej pridobili enostavno s sprehodom do mize sodelavke ali sodelavca? Kako povečati učinkovitost in spodbuditi osredotočenost vaših zaposlenih ob vseh motečih dejavnikih, ki jih obkrožajo doma? Je za hitra vprašanja bolje uporabiti telefon, napisati e-mail ali sms? Na delavnici o učinkovitem vodenju zaposlenih na daljavo, ki bo 26. 10. ob 13. uri na Zoomu, boste dobili odgovore na vsa vprašanja v zvezi z vodenjem in delom na daljavo.

V CNVOS podpiramo in priporočamo vse preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in tako kot krovna mreža nevladnih organizacij priporočamo delo od doma, če je to le mogoče. Hkrati se zavedamo, da delo od doma prinaša nove izzive in težave, za katere pogosto ne poznamo rešitev. Prav zato smo k sodelovanju povabili strokovnjakinjo, ki te rešitve dobro pozna in jih je pripravljena deliti z nami – in vami.

Nasvete za učinkovito vodenje zaposlenih na daljavo bo z nami delila Urška Jež, ustanoviteljica podjetja Transformation Lighthouse.

Na delavnici boste izvedeli:

  • kateri predpogoji morajo biti izpolnjeni za učinkovito vodenje;
  • kako se lotiti izzivov in reševanja težav, ki jih prinaša delo na daljavo;
  • katera orodja lahko uporabite za večjo angažiranost ekipe;
  • kako uporabljati komunikacijska orodja.

Predavateljica bo vse vsebinske sklope podkrepila s primeri iz prakse.

Rezervirajte si uro in pol: uro za predavanje in pol ure za vprašanja, ki se vam porajajo ob vodenju vaše ekipe zaposlenih na daljavo. Po delavnici boste prejeli tudi zapis z nasveti za uspešno delo.

Delavnica je namenjena predvsem vsem tistim, ki v nevladnih organizacijah nastopate v vlogi vodja zaposlenih: predsednikom, direktorjem, vodjam programov in projektov, strokovnim vodjam, sekretarjem in podobno.

 

Vsa prosta mesta na delavnici so zasedena, zato prijave niso več mogoče.